+359 876 55 47 08 | Безплатна доставка за поръчка над 140лв.

Цветовете на дрехите според дните от седмицата и тяхното значение!

Хм... какво да облека?

Решаването какво да облечете всяка сутрин може да бъде трудна битка, дори – или може би особено – когато гардеробите ви се пръскат по шевовете. Облекчението се вижда: Джотиш, или ведическата астрология, предлага ежедневна теория за цветовете за успокояване на планетите, която може да бъде полезен инструмент в разгара на криза в гардероба. Да изглеждаш добре, докато култивираш късмет!

Преведено като „наука за светлината“, Джотиш е една от шестте спомагателни дисциплини, използвани в подкрепа на традиционните ведически ритуали. Произхождащ от Индия, Джотиш обяснява планетарни модели, които са се случили в точното време и място на вашето раждане, с цел да даде на хората повече информация за това как ще се развие животът им. Рождената карта прогнозира силните и слабите страни, с намерението да ни подкрепи да достигнем максималния си потенциал. Независимо какво ви казва картата, има многобройни ритуали и традиции, които могат да бъдат приложени, за да успокоят изтощените планети.

Според Джотиш всеки ден от седмицата има съответна планета. Докато някои двойки ден/планета са доста очевидни (например неделя се управлява от слънцето), други дни изискват разбиране на древните текстове. Ето планетите, цветовете и скъпоценните камъни, които съответстват на всеки ден от седмицата. Обличането е на път да стане едновременно благоприятно и опростено!


- Неделя -

Владетел: Слънце
Цвят: Червен
Камък: Рубин, Червен шпинел, Кървав камък

Рокля Plamena - оранжева

Качества: В Джотиш се смята, че слънцето е отражение на душата. Поради тази душевна връзка, неделята е най-добрият ден за посвещаване на духовни занимания. Поздравите към слънцето в неделя сутрин са красив начин да поздравите деня и да почетете бащиното слънце. Във ведическата култура отдаването на почит към слънцето се счита за благодат за здраве и тласък на положителна енергия.

Какво да облечете: Внесете повече от слънчевата енергия, като носите червено в неделя. Всяко облекло се брои, независимо дали искате да се облечете с червена рокля, просто да носите червени чорапи или да извадите рубинените си пантофки.


- Понеделник -


Управител: Луна
Цвят: бял
Камък: Перла, Раковина, Лунен камък


Качества: С майчинското си привличане, Луната насърчава нашето емоционално тяло. Понеделник е най-подходящ за почитане на вашата ин или женска енергия. Изберете да намалите нивата на стрес и активност в понеделник, за да задоволите луната. Тъй като Луната е планетата на общността и комуникацията, „маниакалните понеделници“ са предназначени за свързване. Излезте с приятели и оцветете града в... бяло.

Какво да облека: Модата на лунния ден включва носенето на бяло и изравянето на старите семейни перли.

- Вторник -


Управител: Марс
Цвят: Червен
Камък: червен корал, карнеол

Качества: Огнената планета Марс ни дава жар и енергия. Поради своята бурна страна, Марс традиционно се смята за зловредна планета (имаща неблагоприятно влияние). Джотиш съветва да избягвате вторник за пътуване, сватби, зачеване или преговори. Но тъй като агресията е широко разпространена в дните на Марс, това е страхотно време за преследване на спортни начинания и състезания. Марс се смята за инженер, така че това също е добър ден за математика или изследвания. Честта и правилното намерение са изключително важни теми, които трябва да обмислите във вторник.

Какво да облека: Подобно на неделята, вторник също изисква пламтящи червени цветове. Червеният корал се препоръчва като камък за умилостивяване на Марс. Огърлицата, изработена от червен корал, също може да ви помогне да я успокоите.


- Сряда -


Управител: Меркурий
Цвят: зелен
Камъни: Изумруд, Аквамарин, Зелен Турмалин, Перидот


Качества: Церебралната планета Меркурий е известна със светкавичен интелект, веселие и детска енергия. Тази планета управлява комуникацията, образованието и търговията. Сряда е ден за грижа за ума и за себе си.

Какво да облечете: Меркурий е представен от зеления цвят, така че носете нещо зелено в сряда, било то бижу с изумруден камък или любимата си зелена рокля.


- Четвъртък -


Управител: Юпитер
Цвят: Жълт
Камък: Жълт сапфир, Кехлибар, Топаз, Цитрин


Качества: Юпитер, планетата на изобилието и късмета, управлява четвъртък. Това е планетата на доброто и щедростта; по този начин актовете на служба и даряването на вашето време се считат за благоприятни в четвъртък. Подобно на Луната, Юпитер е социална планета и четвъртък е най-добре да прекарате в компанията на любими хора.

Какво да облечете: надявате се да донесете повече изобилие и късмет в живота си? Намерете нещо жълто, което да носите в четвъртък. Имате кехлибарен пръстен, който да използвате като аксесоар за деня на Юпитер.


- Петък -


Управител: Венера
Цвят: розово, бяло, светло лилаво
Камък: диамант, бял сапфир

Макси шифонена блуза в розово
Качества: Прекрасната Венера е планетата на изкуствата, така че това е най-добрият ден за изследване на всички аспекти на изкуствата. Бъдете креативни и се докоснете до вътрешната си рок звезда. Угаждането на Венера може да изглежда като правене на музика, танцуване или рисуване. Петък също е идеален за романтика, тъй като Венера е божествено женствена планета, дълбоко свързана с любовта.

Какво да облечем: Подобно на понеделниците, Венера и Луната са представени от бели цветове. Добавете розово или светло лилаво в ансамбъла си в петък.

- Събота -


Управител: Сатурн
Цвят: черен, тъмно син
Камъни: син сапфир, лапис лазули, аметист


Качества: Тежък и отпуснат Сатурн управлява съботата, което го прави не толкова идеален ден за материални или социални мероприятия. Често смятана, че носи загуби и раздори, тази планета може да бъде нашият най-велик учител. В началото на седмицата Сатурн ви кани да помислите върху пречистването на ума си и подготовката за нов цикъл. Това е идеален ден да се оттеглите сред природата и да изследвате медитацията. Според Джотиш планините излъчват положителните аспекти на енергията на Сатурн, което прави съботата идеална за къпане в гората и спускане и замърсяване с майката природа.

Какво да облека: Сатурн е представен от тъмни цветове, а именно черно и тъмно синьо. Махнете цветното облекло за да запазите добрата си страна.

Предишна публикация
Следваща публикация

Остави коментар

Коментарът ще бъде обработен и видим на сайта съвсем скоро!

Благодарим ти, че се абонира!

Упс.. Този имейл вече е регистриран за нашият бюлетин!

ИЗБЕРИ РАЗМЕР

Muudsfashion
И вземи 10% отстъпка за своята първа поръчка
Back In Stock Notification
this is just a warning
Вход