+359 876 55 47 08 | Безплатна доставка за поръчка над 140лв.

Какво е овърсайз? - характерните черти на стила

Днес ще ви разкажем за овърсайз. Какво е това, как да го носим?  Ще дадем и съвети за комбинирането на дрехи в този стил.

Понякога наистина ви се иска да се заровите из мъжкия гардероб, да намерите огромен топъл пуловер и да се удавите в него. Жените винаги са се впечатлявали от ризи със свободна кройка, дебели плетени пуловери. Това може да се обясни просто - свобода на движение, уют и комфорт, в същото време сигурност. Модните дизайнери се притекоха на помощ, създавайки модерни неща.

Овърсайз - стил на облекло

Oversize е обемно облекло със свободна и уникална кройка. Различава се от обичайното по размерите си. Да се ​​научиш как правилно да комбинираш неща с различни размери в стил овърсайз е тайната на успеха. Основният акцент трябва да бъде върху облеклото от този стил. Когато избирате неща, трябва да следвате някои препоръки. Дрехите трябва да са с 2-3 размера по-големи от обикновено. В комплекта трябва да има само един, в противен случай визията ще бъде в неопределен стил, което не изглежда много естетически. Модна тенденция може безопасно да бъде въведена с помощта на аксесоари. Ако не пасват нещата в големи размери, но този стил е по ваш вкус, използвайте очила, гривни, обеци, чанти, колани.

С какво се различава овърсайз стилът? За да, създадете успешна модерна визия, играйте с контрасти.

Модни неща, които подчертават избрания стил, са джъмпери, пухени якета, дамски рокли, пуловери. Първо, нека поговорим за следния тип облекло.

Пуловер

Какво да носите с овърсайз пуловер? Смесваме стилове, включваме въображението и не забравяме препоръките. Един вариант ще бъде пола-молив в черно, синьо, точно под коленете. Пуловерът е подходящ в пастелни нюанси. Между другото, популярните цветове за дрехи овърсайз са неутралните тонове. Този стил не предвижда изобилие от аксесоари. Модерния вид изглежда добре без тях. Обувките с токчета ще съответстват на тона на пуловера или полата. В студено време носете боти до глезена или боти в тъмни цветове. Завършете визията с чанта за рамо. Тази визия отива на високи момичета. Могат да носят оверсайз пуловер с 3-4 размера по-голям.

На ниските момичета се препоръчва комплект, състоящ се от черни или тъмносиви тесни дънки плюс пуловер в блед цвят. Бялата риза ще пасне идеално. Завършете визията с ботуши на платформа. Също така, сив пуловер или туника ще бъдат модерни за вашата визия. Черни чорапогащи или панталони пасват идеално. За обувките можете да дадете предимство на ботуши с нисък ток, винаги в тона на чорапогащника или панталона. Минимализмът трябва да присъства в това облекло. Между другото, това е едно от правилата на този стил.

Джъмпер

Овърсайз джъмпер се различава от пуловер по текстура и липса на поло/яка. Комплектите дрехи ще бъдат почти идентични. Важно е да запомните да се придържате към текстурата, а не към цветовете. Артикулът трябва да е с 2-3 размера по-голям. Ако има повече от един размер, това вече не е този стил. 

Овърсайз джъмпер е подходящ за по-възрастни жени. Светлите цветове ще направят образа по-аристократичен и интригуващ. Джъмперът е по-тънък по текстура от пуловера, така че дълга бежова пола ще му подхожда. Модерния вид ще бъде интересен в бяло-бежова комбинация.

Рокля

Като рокли понякога се използват дълги пуловери и джъмпери. Такова нещо определено няма да запълни, но ще скрие недостатъците на фигурата. Предлагат се модели и стилове за всички възрасти.

Овърсайз рокля може да бъде както мини, така и миди. Стилът осигурява свобода и комфорт. За ежедневието е подходяща рокля-риза, мегапопулярна сред младите хора. Без излишни детайли, леко небрежно, но толкова удобно. Маратонките са чудесно допълнение към роклята. Овърсайз рокля-калъф е идеална за работен ден. Дискретна палитра от цветове, минимум аксесоари ще създадат индивидуален образ. Женственост на роклята ще придадат обувки с токчета.

Плетена вълнена рокля ще изглежда отлично с войнишки ботуши. Овърсайз рокля с цветен принт е модерна за този сезон. Лекотата на визията ще подчертае вашата индивидуалност. Жълта или ярка, роклята с маратонки е смела и модерна взия.

Овърсайз риза изглежда стилно. Вече не е нужно да го заемате от гардероба на мъжете. Модните дизайнери се опитаха да създадат оригинални стилове. Популярността на овърсайз бялата риза е очевидна. През всеки сезон тя ще намери приложение. Сглобявайки комплекта, акцентът е върху ризата. Съчетава се добре с тесни панталони. Огромна бяла риза, прибрана в панталони, изглежда много впечатляващо.

Пухено яке

Нека продължим да говорим за стила на овЪрсайз. Какво е? Как да носите такива неща и да не изглеждате лошо облечени? Жените, които предпочитат този стил, са по-склонни да следват не модните тенденции, а личните си убеждения. ОвЪрсайз дрехите няма да са скучни и скучни. Създавайки образа си в съответствие с препоръките, жената винаги ще бъде индивидуална. Основното нещо е да поддържате баланс. Дори връхното облекло в този стил изглежда, без съмнение, красиво.

Овърсайз пухено яке е незаменимо в студено време. Удобство, комфорт, свобода на движение са основните предимства. Прекалено обемно пухено яке няма да седи на фигурата, изображението ще бъде многослойно. Но в такова нещо се осигуряват комфорт и топлина. Безразмерни уютни дълги пухени якета ще създадат топла атмосфера. Но към избора на такова нещо трябва да се подхожда с ясно разбиране как да го носите. На първо място, пухеното яке трябва да бъде с права кройка. По този начин можете да скриете допълнителните обеми. Този стил е подходящ за високи момичета на различна възраст. Основното допълнение към връхното облекло ще бъдат груби обувки: ботуши с тракторна подметка, боти до глезена. Обувките трябва да съответстват на изображението. Страхотно изглежда бяло подпухнало яке-пашкул. Самото име говори за себе си. Късите пухени якета не са подходящи за всеки заради кройката си. Те са предимно за дребни момичета. Визията може да бъде както спортна, така и ежедневна. Скъсани дънки с ревери, маратонки - модеренят вид е готов. Не винаги създаденият комплект ще бъде практичен. Младите и смели тийнейджъри не мислят за това, като по този начин създават оригинален ансамбъл в дрехите. Визията няма да се окаже обемна и огромна, ако има обемна горна част и тясна част.

Панталони

Вече разбирате какво е стил овърсайз. Какво е това, вече разбрахме. Сега нека поговорим за панталони в този стил. Овърсайз панталоните са толкова гъвкави и практични, че са подходящи за всяка възрастова категория. Формата им може да бъде разнообразна. Панталоните в този стил са предпочитани от мъже и жени. Оверсайз деним е доста популярен в момента. Могат да се използват по време на разходка, както и в бизнес работна среда, която не изисква дрескод. След като сте сглобили правилно комплект дрехи, вие винаги ще бъдете модерни и ярки. Овеърсайз дънки ще подхождат на всяка фигура. Можете да допълните изображението с блуза с тясна кройка в пастелни цветове. Винаги модерното късо яке в стил "Шанел" ще завърши стила. А обувките допълват визията: ниски обувки или ботуши.

Дънково облекло

Овърсайз деним никога не излиза от мода всеки сезон. Съвременните млади момичета спират избора си на обемно деним яке. Той е стилен, практичен и толкова удобен. В него можете да отидете с приятели на кафене, кино. Бяла или черна риза, сиви шорти и високи ботуши ще създадат уникална визия. По-добре е да смените чантата за не много обемна раница. Овърсайз дънкови якета са актуални с апликации и цветни ръкави. Тези допълнения ще добавят жар към такъв закачлив външен вид.

Предимството на сакото със свободна кройка, е че върви с почти всички цветове. Лека ефирна пъстра рокля плюс оверсайз сако е страхотен комплект. Тази визия ще бъде грациозна и женствена. 

Заключение

Сега знаете за стила oversize, какво е това, ние описахме подробно. Описаните в статията комплекти ще позволят на всяка жена да бъде индивидуална и уникална.

Стилът на облеклото овърсайз се отнася до определен набор от елементи от гардероба с подчертано свободен вид. Но не само нещата са с по-голям размер. Облеклото в този стил вече е създадено умишлено страхотно в своята философия. Интересното е, че стилът на облеклото оверсайз е подходящ за всякакъв тип фигура, като скрива възможните  недостатъци и подчертава предимствата.

Буквално преводът на този моден феномен е „прекалено голям по размер“. Този термин е сравнително млад, въпреки че историята на стила е много богата. През миналия век обемните модели заеха водещи позиции на модните подиуми на световната мода. Още през 20-те години на миналия век вместо корсети и кринолини, блузите и роклите с широки кройки започват да се използват като един вид символ на свободния живот. Освен това, след няколко десетилетия, с появата на ефирните тъкани, дизайнерите са вдъхновени да работят с тях.

Революционните 70-те години на миналия век също отбелязаха нарастване на широкоформатното облекло. В края на краищата, тогава светът беше развълнуван от модата за рокли в хипи стил и чарлстон панталони. Световната тенденция за широки ризи, овърсайз тениски, широки панталони, много свободни анцузи е създадена от известни музиканти през 90-те години на миналия век.

Е, известният кутюрие от Япония, Такада Кензо, допринесе за разработването на нов, подчертан овърсайз стил. Той се оказа родоначалник на съчетанието на традиционната култура на културата на страната на изгряващото слънце и Стария свят. Западните модни тенденции бяха обогатени с детайли от ориенталското кимоно, което внесе свободен силует, комфорт и уют в тоалетите.

Любителите на модата също могат да създадат свой собствен уникален овърсайз образ, познавайки спецификата на нещата и правилната им конфигурация.

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО - Как да комбинираме дрехи овърсайз?

!!! ПРОЧЕТИ ТУК !!!

Предишна публикация
Следваща публикация

1 коментар

12 Feb 2023 Ивана Петрова

Изключително полезна статия!

Остави коментар

Коментарът ще бъде обработен и видим на сайта съвсем скоро!

Благодарим ти, че се абонира!

Упс.. Този имейл вече е регистриран за нашият бюлетин!

ИЗБЕРИ РАЗМЕР

Muudsfashion
И вземи 10% отстъпка за своята първа поръчка
Back In Stock Notification
this is just a warning
Вход